سوالات زیادی همواره از سوی دارندگان دستگاه های چاپ پارچه و چاپ سابلیمیشن در مورد محاسبه هزینه تمام شده چاپ یک متر پارچه و یا یک عدد شال یا روسری مطرح می شود که برای محاسبه قیمت و یا اعلام قیمت دقیق به مشتری در چاپ های دستمزدی مورد نیاز چاپخانه دارها می باشد.

و یا اینکه گاهی قیمت هایی بسیار پایین برای رقابت اعلام می گردد که متاسفانه بدون در نظر گرفتن هزینه های جانبی و استهلاک ماشین آلات می باشد و در دراز مدت هم به صنف چاپ پارچه صدمه میزند و هم به چاپخانه دارهایی که فقط سود جزیی و آنی را در نظر میگیرند و در گذر زمان ناچار به ورشکستگی و جمع کردن کارگاه خود می شوند.

در این مبحث قصد داریم به صورت ساده مطالبی عنوان کنیم که به همکاران عزیز در این مورد کمک کند تا محاسبه دقیقتری از بهای تمام شده چاپ خود داشته باشند. البته توجه داشته باشید که این مبالغ و قیمت بصورت میانگین می باشد و نمی تواند کاملا دقیق باشد ، زیرا هزینه وابسته بسته عوامل زیادی در چاپ پارچه می باشد.

به طور کلی چاپ پارچه به دو دسته اصلی تقسیم می گردد:

1. چاپ مستقیم Direct Printing

2. چاپ با کاغذ سابلیمیشن Transfer Printing


محاسبه قیمت تمام شده چاپ پارچه به صورت مستقیم

چون هزینه کاغذ سابلیمیشن از هزینه ها حذف می گردد در چاپ مستقیم پارچه فرمول قیمت تمام شده بصورت زیر می باشد:

هزینه فیکس + هزینه های سربار کارگاه + هزینه استهلاک دستگاه چاپ + (قیمت هر cc جوهر × میزان مصرف جوهر برای یک متر چاپ)

•         هزینه فیکس (تثبیت جوهر روی پارچه)، هزینه پرس و یا فیکسر کلندر می باشد که با کمک گرما و فشار به تثبیت رنگ روی پارچه چاپ شده کمک می کند و در واقع هزینه برق مصرفی چاپخانه به علاوه استهلاک دستگاه فیکسر می باشد. ضمنا نکته قابل توجه در اینجا این است که معمولا در حدود 80% پارچه های موجود در بازار برای چاپ مستقیم حتما باید کوتینگ شده باشند در غیر این صورت چاپ کدر و بد رنگی خواهند داشت؛ در صورت استفاده از کوتینگ می بایست قیمت کوتینگ شدن پارچه را هم به هزینه های تمام شده اضافه کرد.

•         هزینه های سربار شامل هزینه های جاری چاپخانه و هزینه کارگران و اپراتور و ضایعات و پرتی کار و ... می باشد که به طور تقریبی می توان آنها را جمعاً معادل 5% هزینه چاپ در نظر گرفت.

•         هزینه های استهلاک دستگاه چاپ از قبیل تعویض هد دستگاه و قطعات و ... می باشد که به طور تقریبی می توان آنها را جمعا معادل 2 % هزینه چاپ پارچه در نظر گرفت. (البته این هزینه بسیار وابسته به کیفیت دستگاه چاپ پارچه مورد استفاده و همچنین سرویس و خدمات دستگاه می باشد و گاهی برای برخی دستگاه های بی کیفیت تا 10 درصد نیز می رسد .)


محاسبه قیمت تمام شده چاپ پارچه و روسری


محاسبه قیمت تمام شده چاپ سابلیمیشن

در چاپ سابلیمیشن (چاپ روی کاغذ ترانسفر و انتقال رنگ با حرارت روی پارچه) که رایج ترین شیوه چاپ صنعتی برای انواع پارچه ( پارچه مبلی، شال و روسری، روتختی و کالای خواب، لباس های زنانه و مردانه، پارچه برای تولید کیف و کفش و ... ) می باشد برای محاسبه قیمت تمام شده چاپ میتوان از فرمول زیر استفاده کرد:

هزینه فیکس + هزینه های سربار کارگاه + هزینه استهلاک دستگاه چاپ + (قیمت خرید جوهر × مقدار جوهر مصرفی در متر) + هزینه خرید کاغذ سابلیمیشن به متر طول

البته نکته مهم در مورد هزینه فیکس با کلندر یا پرس حرارتی این است که علاوه بر هزینه برق مصرفی آن و استهلاک دستگاه پرس یا کلندر چاپ پارچه باید در نظر داشت که برای برخی پارچه های نازک و ظریف می بایست از کاغذ محافظ (کاغذ پروتکشن) استفاده کرد که هزینه این کاغذ نیز باید به متر محاسبه گردد و به هزینه تمام شده فیکس پارچه و یا روسری اضافه گردد.

ما به تجربه و به صورت حدودی هزینه های سربار برای چاپ روسری و پارچه را حدودا معادل 5% قیمت تمام شده کاغذ و جوهر چاپ پارچهبه دست آورده ایم که می تواند به شما برای محاسبه راحتتر قیمت تمام شده و نهایی هر متر چاپ و یا هر عدد شال و روسری کمک کند.


محاسبه قیمت جوهر در چاپ پارچه

و اما نکته بسیار مهم محاسبه میزان جوهر مصرفی برای هر متر پارچه است که عامل بسیار مهمی در محاسبه قیمت نهایی چاپ پارچه می باشد. یک روش ساده و البته غیر دقیق این است که درباره زمانی میزان جوهر مصرفی را بر متراژ خروجی تقسیم کرده و قیمت جوهر مصرفی برای هر متر را به طور تقریبی به دست بیاورید؛ برای مثال اگر در چاپخانه ای در مدت یک هفته 20 لیتر جوهر مصرف و 2700 متر پارچه تولید شده باشد، برای هر متر چاپ 7.5 سی سی جوهر مصرف شده و اگر جوهر لیتری 250 هزار تومنی خریده شده باشد، به این معنیست که متری 1.875 تومان جوهر مصرف شده است.

اما اگر بخواهید بصورت دقیق و حرفه ای میزان جوهر مصرفی برای چاپ پارچه را محاسبه کنید، برخی نرم افزارهای دستگاه های چاپ به شما نشان می دهند که برای هر طرح چه میزان جوهر مصرف خواهد شد. همچنین در نرم افزارهای دستگاه های چاپ سابلیمیشن و پارچه ارائه شده توسط شرکت فرارنگ علاوه بر میزان کلی مصرفی برای هر طرح به صورت مجزا مقدار استفاده شده از هر رنگ نیز نشان داده می شود و حتما میتوانید با وارد کردن مبلغ خرید هر لیتر جوهر به تومان، قیمت تمام شده جوهر برای هر چاپ پارچه و روسری را به تومان داشته باشید.

نکته طلایی در این نرم افزار ریپ این است که در صورتی که پروفایل سازی حرفه ای خوبی برای پرینتر انجام گرفته باشد، علاوه بر شفاف و خوشرنگ شدن چاپ میتوان مصرف جوهر چاپ پارچه را کاهش داد. به طور مثال مقدار مصرفی جوهر برای یک عدد روسری قبل از پروفایل سازی 10 سی سی است و پس از ساخت پروفایل رنگ توسط کارشناسان فرارنگ این مقدار به 7 سی سی کاهش پیدا کرده، یعنی 30% صرفه جویی در هزینه و مصرف جوهر.


چاپ پارچه


میزان جوهر مورد استفاده در چاپ پارچه

وقتی از جوهرهای دنسیته بالا High Density و کیفیت بالای رنگ استفاده میگردد، مقدار جوهر مورد نیاز برای چاپ پارچه با کیفیت خوب و مطلوب کاهش می یابد و هزینه نهایی چاپ کم می شود.

برای آشنایی با جوهرهای سابلیمیشن با کیفیت بالا ارائه شده توسط فرارنگ می توانید اینجا را ملاحظه نمائید.

همچنین استفاده از کاغذهای سابلیمیشن کوتینگ شده هم کمک شایانی به کاهش مصرف جوهر و همچنین بهتر شدن رنگهای خروجی می کند و به طور مثال مشکل کدری رنگ ها و بور شدن رنگ مشکی برطرف می گردد. در اکثر چاپخانه ها کاغذهای مصرف شده چاپ و کاغذهای محافظ کلندر در پایان به صورت کیلوئی و بازیافتی فروخته می شود که این در آمد می تواند بخشی از هزینه های کوچک و جاری کارگاه چاپ را تامین کند.


به این مثال جهت محاسبه قیمت تمام شده یک عدد روسری استاندارد، سایز 140*140 سانتی متر توجه کنید :

برای چاپخانه ای که کاغذ سابلیمیشن را متر طول 3500 تومان و جوهر چاپ سابلیمیشن را لیتری 400 هزار تومان خریداری میکند، برای کلندر از کاغذ محافظ متری 2000 تومانی استفاده کرده و به ازای هر روسری 10 میلی لیتر جوهر مصرف میکند:

هزینه فیکس و کاغذ محافظ + هزینه های سربار + هزینه استهلاک دستگاه چاپ + مبلغ کاغذ مصرفی + مبلغ جوهر مصرفی

تومان 11/914 = 2580 + 310 + 124 + 4900 + 4000

یعنی برای چاپ و فیکس هر عدد روسری مبلغ 11/914 تومان باید هزینه کند.

البته معمولا کارگاه هایی که بصورت دستمزدی برای مشتریهای مختلف کار چاپ پارچه را انجام میدهند، معمولا از کم کیفیت ترین کاغذهای سابلیمیشن و جوهرهای چاپ با دنسیه پایین و ارزان قیمت استفاده می کنند و حتی کاغذهای محافظ کلندر را چندین بار استفاده می کنند تا هزینه چاپ پارچه خود را کاهش دهند و سود بیشتری کسب کنند، در نتیجه قطعا چاپ خروجی با کیفیت نیست و شفافیت رنگهای خوبی نخواهند داشت.

همچنین مشاهده شده که حتی سرعت کلندر چاپ پارچه و یا پرس را افزایش میدهند تا متراژ خروجی بیشتری داشته باشند، که این امر هم باعث می شود رنگها خوب تثبیت نشوند و در هنگام شستشو پارچه رنگ پس بدهد و نارضایتی مشتری را به همراه داشته باشد.



کاربرد هوش مصنوعی در صنعت چاپ
کاربرد هوش مصنوعی در صنعت چاپ
شاید به سختی متوجه آن شویم، اما هوش مصنوعی (AI) به طور فزاینده ای در هر گوشه از زندگی ما وجود دارد. از الگوریتم‌های رسانه‌های اجتماعی، تصحیح خودکار، برنامه‌ریزی چرخه شستشو یا حتی درخواست از الکسا برای پخش موسیقی آرامش‌بخش. هوش مصنوعی بسیار خود را در فعالیت های روزانه ما درگیر کرده است. طبق آمارهای موجود استفاده از هوش مصنوعی در چهار سال گذشته تقریباً 270٪ رشد کرده است
تفاوت های چاپ افست ، دیجیتال ، ایندور و فضای باز
تفاوت های چاپ افست ، دیجیتال ، ایندور و فضای باز
چاپ دیجیتال و چاپ افست هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند، اگر کار بزرگی دارید، چاپ افست انتخاب مناسبی است اما اگر عجله و نیاز به سفارشی سازی دارید، چاپ دیجیتال بهترین انتخاب است.
مزایای چاپ سابلیمیشن چیست ؟
مزایای چاپ سابلیمیشن چیست ؟
چاپ پارچه توسط روش سابلیمیشن به عنوان سبک جدیدی از طراحی های چاپ محسوب می شود که با استفاده از دستگاه های چاپ مدرن کاغذ سابلیمیشن انجام می شود . روش کار به این صورت هست که ابتدا طرح