تفاوت بنر و فلکس
چاپ بنر یک ماده چاپ دیجیتال در فضای باز است که عمدتاً برای تبلیغات یک محصول، تجارت یا رویداد استفاده می شود، این بنرها در مواد، ضخامت ها و کیفیت های مختلف عرضه می شوند.
همه ما با تبلیغات بنری آشنا هستیم و انواع بنرهای چاپ شده را در سراسر شهر دیده ایم، همچنین نام بنر و فلکس به گوشمان خورده است، اما بسیاری از مردم نمیدانند که این دو ماده متفاوت هستند. حال سوالی که مطرح می شود این است که بنر و فلکس چه تفاوتی دارند؟ برای اطلاع از تفاوت بنر و فلکس باید با تعریف هرکدام از این انواع چاپ فضای باز آشنا شویم.
چاپ بنر چیست؟
اگر به دنبال تبلیغ رویداد یا سازمان خود هستید، بدون شک استفاده از بنرها و تابلوها را در نظر گرفته اید. چاپ بنر باید با استفاده از دستگاه چاپ بنر انجام شود، شما نمی توانید چاپگرهای استاندارد را با مواد PVC بارگیری کنید و امیدوار باشید که چاپ شود. بنرها را می توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد، از تبلیغات یک محصول گرفته تا جشن ها و برای اطلاع رسانی. به طور کلی می توان بنرها را روشی برای انتقال تصاویر یا متن در اندازه های بزرگ و در فضای باز در نظر گرفت، جنس بنرها می تواند متفاوت باشد، انواع متریال چاپ بنر عبارتند از:
• بنر وینیل Vinyl Banner
• بنر پی وی سی PVC Banner
• بنر توری Mesh Banner
• بنر پارچه ای Fabric Banner
• بنر برزنت Canvas Banner
• بنر کاغذی Paper Banner
چاپ بنر به طور کلی از انواع مختلف بنر استفاده می کند که اندازه بسیار بزرگتری نسبت به چاپ معمولی دارد، ممکن است یک طرفه یا دو طرفه چاپ شود و برای استفاده در داخل یا خارج از ساختمان تولید شود. انواع مختلفی از بنرها وجود دارند که برای کاربردهای متفاوت استفاده شده و هر نوع مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ محبوب ترین و رایج ترین آنها وینیل می باشد. یکی از مزایای اصلی استفاده از بنرهای وینیل مقرون به صرفه بودن آنهاست که نسبت به سایر انواع تابلوها مانند تابلوهای تبلیغاتی یا تابلوهای فلزی ارزانتر هستند، که آنها را به گزینه ای عالی برای مشاغل کوچک یا افراد با بودجه تبدیل می کند.
چاپ فلکس چیست؟
چاپ فلکس، در واقع زیر مجموعه ای از چاپ بنر می باشد که روی متریال PVC با انعطاف پذیری بیشتر از وینیل انجام می شود. چاپ فلکس یک راه مقرون به صرفه برای تبلیغ برند شما، به ویژه تبلیغات در فضای باز، برای مدت زمان طولانی تر می باشد. برای انجام چاپ فلکس باید از دستگاه های چاپ بنر تخصصی استفاده کرد، این چاپگرها اساساً مانند هر مکانیزم جوهرافشان دیگر عمل می کنند، اما چاپگرها به طور خاص برای پذیرش مواد فلکس طراحی شده اند؛ همچنین جوهر مورد استفاده در این نوع چاپ نیز متفاوت می باشد. در نگاه اول، چاپ فلکس و چاپ وینیل می تواند بسیار شبیه به هم به نظر برسد، اما آنها به طور کلی کاربردهای متفاوتی دارند و با بررسی دقیق تفاوت آنها را متوجه خواهید شد.
به طور کلی می توان فلکس را نوعی بنر دانست، که انعطاف پذیری بالایی دارد و می تواند نور را از خودش عبور دهد و معمولا در مکان هایی نصب می شود که در پشت آن، منبع نور قرار می گیرد. قاب دور فلکس همانند یک محفظه بوده که دارای سیستم روشنایی است و آن را برای دید در شب بسیار مناسب می سازد؛ این نوع چاپ فضای باز را در سردر مغازه ها بسیار دیده اید. استحکام چاپ فلکس نسبت به سایر انواع بنرها از جمله وینیل بیشتر بوده، که البته این مورد نیز به طور مستقیم به کیفیت متریال مورد استفاده بستگی دارد. به عنوان مثال انواع مختلفی از جنس های کره ای و چینی فلکس در بازار ایران موجودند که کیفیت های مختلفی دارند.
انواع چاپ فلکس کدامند؟
فلکس یا به عبارت صحیح تر فلكسی فیس متریالی است كه برای تابلوهای سردر مغازه ها، فروشگاهها، تابلوهای عابر پیاده، برخی از بیلبوردها و به طور خلاصه برای تابلوهایی كه لامپ مهتابی دارند استفاده می شود. انواع چاپ فلکس عبارتند از:
✔ نرمال فلکس: ارزان ترین نوع چاپ فلکس است که از طریق چاپگرهای سالونت مورد استفاده در مغازه ها یا در نمایشگاه ها انجام می شود.
✔ Star Flex: چاپ های Star Flex از مواد ضخیم تری ساخته می شوند که از نظر کیفیت بهتر و بادوام تر از فلکس معمولی هستند.
✔ Eco-Solvent Flex: هنگامی که فلکس از طریق دستگاه های چاپ Eco-solvent و جوهر اکوسالونت چاپ می شود، به عنوان eco-solvent flex نامیده می شود. این نوع چاپ از نظر زیست محیطی ایمن است و عمدتاً برای کاربردهای داخلی مانند نمایشگرهای داخل فروشگاه، نمایشگاه ها و غیره استفاده می شود.
✔ لاتکس فلکس یا فلکس دیجیتال: فلکس دیجیتال از طریق پرینترهای لاتکس چاپ می شود و کیفیت چاپ به طور قابل توجهی بهتر از سایرین است.
تفاوت بنر و فلکس
متریال فلكسی به جنسی اطلاق می شود كه نور را از خود عبور میدهد در حالی كه بنر این قابلیت را ندارد و معمولا نور از جلو به آن تابانده می شود. همانطور که گفته شد، فلكسی یا فلکس دو نوع چینی و كُره ای دارد، نوع چینی آن معمولا 18 اُنس و نوع كُره ای آن 20 اُنس می باشد (هر انس حدود 34 گرم می باشد). بنر نیز مثل فلكسی دو نوع چینی و كُره ای دارد و هر دو نوع آن گرماژی بین هشت اُنس تا سیزده اُنس را دارند، تفاوت بنر چینی با بنر كُره ای در كیفیت چاپ و مقاومت بنر است، بنر كُره ای از كیفیت چاپ بالا و همچنین مقاومت بالاتری نسبت به بنر چینی برخوردار است. بنرهایی كه برای استفاده معمولی میباشد معمولا ده اُنس چاپ می شوند ولی اگر بنر را برای تابلوهای سر در فروشگاه استفاده می كنید كه قرار است نور از جلو داشته باشند، توصیه می شود از بنر سیزده اُنس استفاده كنید، البته می توانید در این مورد با تابلو ساز خود مشورت كنید.
در واقع فلکس نوعی بنر می باشد اما از آنجایی که وینیل رایج ترین نوع بنر برای چاپ می باشد، عامه مردم چاپ وینیل را همان چاپ بنر می دانند، بنابراین در ادامه تفاوت های فلکس و بنر یا همان وینیل را خواهیم گفت.
1- فلکس نرم تر و انعطاف پذیرتر از بنر وینیل است و می توان آن را با استفاده از دستگاه های چاپ صنعتی تخصصی چاپ کرد.
2- چاپ فلکس به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی، انتخابی ایمن برای چاپ طرح مورد نظر شما بر روی تابلوهای فضای باز است، اما با اینکار بنر وینیل استحکام بیشتری از فلکس دارد.
3- از سوی دیگر اگر به دنبال گزینه ای مقرون به صرفه هستید، چاپ فلکس ممکن است راه حل بهتری باشند، همچنین چاپ بنر فلکس در مقایسه با بنرهای پارچه ای مقرون به صرفه تر هستند.
4- برای چاپ بر روی فلکس، تنوع جوهرهای چاپ مانند جوهر سالونت و اکوسالونت و حتی جوهر UV وجود دارد.
5- در نظر داشته باشید که فلکسی معمولا کمی تیره تر از بنر چاپ می شود، دلیلش هم به خاطر وجود لامپ داخل تابلو است، چنانچه فلکسی مانند بنر چاپ شود در طول شب که مهتابی داخل تابلو روشن می شود کار چاپ شده شما تا حد زیادی بی حال و بی رنگ و رو خواهد شد.
6- بنرهای فلکس به دلیل بافت مشبک خود چاپ با وضوح پایین تری دارند، در حالی که وینیل چاپ با کیفیت بالا با رنگ های زنده ارائه می دهد.
انتخاب بین چاپ بنر فلکس یا چاپ بنر وینیل بستگی به نیازهای خاص هر فرد برای اندازه مورد نیاز، محدودیت های بودجه، نیاز به کیفیت چاپ و غیره دارد. نوع دستگاه چاپ نیز در بالا بودن كیفیت چاپ بنر و فلکس نقش بسیار مهمی دارد، به این معنی كه اگر شما برای چاپ خود از بنر كُره ای استفاده كنید ولی دستگاهی كه با آن چاپ می كنید دارای كیفیت پایین چاپ باشد، كار شما از كیفیت بالایی برخوردار نخواهد بود.