احتمالا اگر دستی در تبلیغات و چاپ داشته باید تا به الان کلماتی مثل دستگاه چاپ سالونت (که دستگاه چاپ بنر هم در گفتار عمومی شناخته میشود) و دستگاه اکو یا اکوسالونت به گوش شما خورده باشد. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که این دستگاه های چاپ چه نفاوت هایی باهم دارند؟


تفاوت دستگاه های چاپ اکوسالونت و سالونت چیست ؟

در مقیاس کلی تفاوت دستگاه چاپ اکوسالونت و سالونت در نوع جوهر این دستگاهها می باشد، که دستگاههای چاپ سالونت از جوهرهای سالونت بیس استفاده میکنند که معمولا بین 25 تا 80 پیکولیتر هستند و دستگاههای اکو از جوهرهای اکوسالونت که شباهت زیادی به جوهرهای سالونت بیس دارند ولی رقیقتر هستند و معمولا 2/5 تا 6 پیکولیتر میباشند. از این اعداد مشخص است که دقت چاپ دستگاههای اکوسالونت باید بالاتر باشند و با رزولوشون بالاتری به نسبت دستگاههای چاپ عمومی بنر میتوانند چاپ انجام دهند و تا حدودی حتی نزدیک به چاپ های فضای داخلی ( چاپگرهای پلاتر ایندور ) میتوانند روی اجناس مختلف چاپ انجام دهند.

جوهرهای ساخته شده بر پایه سالونت تماماً از مواد نفتی تهیه میشوند و طبیعتاً برای کاربر مضر هستند و بوی نامطبوعی هم دارند ولی جوهرهای اکوسالونت را میتوان از مواد طبیعی هم تهیه کرد که هم بوی بسیار کمی دارند و هم ضرر تنفسی بسیار کمتری برای کاربر به همراه دارند. در بسیاری از کشورهایی اروپایی استفاده از جوهرهای سالونت بیس به دلیل ضررهای تنفسی و زیست محیطی ممنوع شده است و فقط میتوان از جوهرهای یووی و اکوسالونت و پایه آب در چاپ و تبلیغات استفاده کرد  تنها مزیت جوهرهای سالونت نسبت به اکوسالونت ماندگاری بالاتر این جوهرها در محیط خارجی و در برابر نور خورشید است که به دلیل غلظت بالاتر این جوهر میباشد. البته جوهرهای اکوسالونت اگر از نوع با کیفیتی باشند ،  ماندگاری حدود 1.5 سال در محیط خارجی را دارا هستند و کاملا ضد آب میباشند.


جوهرهای چاپ اکو و سالونت


جوهراکوسالونت برندهای لایت که توسط شرکت فرارنگ به فروش میرسد از نسل جوهرهای گرین هستند و درصد بالایی از مواد طبیعی در ساخت آنها استفاده شده  است.


تفاوت دستگاه های چاپ اکوسالونت و سالونت بر اساس هد و متریال چاپ

اغلب هدهای موجود و رایج برای دستگاه های چاپ سالونت هدهای کونیکای ژاپن، هدهای استار فایر آمریکایی، و به ندرت هدهایی مثل سیکو و پاناسونیک هستند که پیکولیترهای بالایی دارند و برای دستگاههای چاپ اکوسالونت تقریبا از هدهای اپسون ژاپن استفاده میشود، مانند هدهای اپسون DX5،  DX7، i3200 و xp600؛ که جدیدترین نوع آن هد اپسون مدل i3200 میباشد که بالاترین کیفیت و بالاترین سرعت را در بین هدهای اپسون دارد.

از نظر متریال قابل چاپ تمامی اجناسی که با دستگاههای چاپ بنر عادی میتوان روی آنها چاپ کرد را در دستگاههای چاپ اکوسالونت هم میتوان استفاده کرد، از قبیل: بنر، فلکس، استیکر و وینیل، مش، کاغذ دیواری، سولیت و .... اما به دلیل کیفیت بسیار بالاتر دستگاه های چاپ اکوسالونت، معمولاً مدیاهایی که در آن دقت بالاتری لازم هست و از فاصله نزدیکتر دیده می شوند با دستگاه اکو چاپ میشوند مثل کاغذ دیواری و یا استکیرهایی که در آن نوشته های ریز و دقیقی وجود دارد.


قیمت دستگاه چاپ اکوسالونت در مقایسه با دستگاه چاپ سالونت

تصور غلطی در مردم رایج شده که قیمت تمام شده چاپ با جوهرهای اکوسالونت بسیار بالاتر از جوهرهای سالونت خواهد بود.

اما این باور صحت ندارد، با اینکه قیمت جوهرهای اکوسالونت حدود 20 درصد بالاتر از جوهرهای سالونت است ولی در عوض مصرف جوهر هدهای اپسون به دلیل نازلهای ریزتز و پیکولیتر بالاتر، بسیار کمتر از هدهای دیگر است. ضمناً پرت جوهر و گرفتگی هد در جوهرهای اکوسالونت کمتر است (نیاز کمتری به کلین هد و پرت شدن جوهر دارد) به همین دلیل در نهایت به طور مثال در یک متر چاپ سالونت با قیمت فعلی جوهر سالونت (در حدود لیتری 300 هزار تومن) هزینه تمام شده مصرف جوهر در حدود 4500 تومان شود و همان چاپ با جوهر اکوسالونت ( در حدود لیتری 380 هزار تومان ) در حدود 5000 تومان هزینه دارد با کیفیت در حدود 6 برابر بالاتر از جوهر سالونت. بنابرین این تفاوت قیمت به اندازه ای نیست که در تصمیم گیری شما در خرید دستگاه چاپ مناسب موثر باشد، با توجه به اینکه معمولا دستگاه های چاپ سالونت قیمت بالاتری از دستگاههای چاپ اکوسالونت دارند .


تفاوت دستگاه چاپ بنر و اکوسالونت


تفاوت عرض دستگاه های چاپ سالونت و اکوسالونت :

دستگاه های چاپ بنر (سالونت) معمولا عرض 320 سانتی متر دارند و در مواردی عرض 520 این نوع دستگاه هم موجود هست؛ ولی دستگاه های چاپ اکوسالونت به دلیل نوع کاربری و متریالی که بیشتر در آن استفاده میشود در عرض های 160 ، 190 ، 230 و 320 موجود هستند که برای کاربرانی که محل کوچکی در اختیار دارند، عرضهای کوچکتر آن بسیار کاربردی و مفید است.


مزایا و معایب دستگاه چاپ سالونت در مقایسه با اکوسالونت

هر کدام از این دو نوع دستگاه چاپ مزایا و معایبی دارند که در این جا به اختصار به آنها میپردازیم که اگر در شرف خرید دستگاه هستید به شما کمک می کند تا بهترین گزینه ای را که برای شما کارائی دارد، انتخاب کنید.

مزایای دستگاه چاپ سالونت:

•         سرعت چاپ بالاتر از دستگاه های اکوسالونت

•         ماندگاری بیشتر متریال چاپ شده در فضای خارجی

معایب دستگاه های سالونت:

•         بوی زیاد جوهر و جوهر با ضرر تنفسی بیشتر

•         احتمال گرفتگی بیشتر هد در حین چاپ

•         کیفیت چاپ پایینتر به نسبت چاپ اکوسالونت

•         عرض بالای دستگاه (مشکل ساز برای استفاده در مکانهای کوچک)


مزایای دستگاه چاپ اکو سالونت :

•         قیمت بهتر و تعداد پایینتر هد به نسبت دستگاه های چاپ بنر (سالونت)

•         جوهر بدون بو و قابل استفاده در فضاهای کوچکتر با ضرر تنفسی کمتر

•         احتمال گرفتگی کمتر هدها و توانایی چاپ در ساعت های مداوم بدون گرفتگی هد

•         کیفیت چاپ بسیار بالاتر به نسبت دستگاه سالونت (حدود 6 برابر بالاتر تا  3200Dpi)

•         وجود عرضهای متنوع دستگاه (قابل استفاده در مکانهای کوچک و حتی مغازه و دفتر فنی)

معایب دستگاه های اکوسالونت:

•         سرعت کمتر چاپ نسبت به دستگاه های سالونت

•         ماندگاری کمتر چاپ در فضای خارجی

دستگاه چاپ اکو سالونت و جوهر اکو چیست ؟
دستگاه چاپ اکو سالونت و جوهر اکو چیست ؟
خوشبختانه بعد از سالها کار با انواع این دو دستگاه چاپ و مواجه بودن با مشکلات و محدودیت های هر یک ازآنها، یکی از شرکت های بنام در تکنولوژی چاپ دنیا ( اپسون ژاپن ) هد های پیزو الکترونیک DX4 را به بازار عرضه کرد که این هدها با توجه به استفاده جوهرهای پایه سالونت ولی با کیفیت درحد پایه آب ( جوهرهای اکو سالونت ) مشکلات عمده دو دسته چاپگرهای قدیمی را مرتفع ساخت.
10 نکته برای افزایش عمر دستگاه چاپ DTF
10 نکته برای افزایش عمر دستگاه چاپ DTF
به عنوان یک دستگاه چاپ صنعتی ، چاپگر DTF تیشرت و لباس نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارد ، در صورتیکه نکات زیر را به درستی انجام دهید ، خرابی و مشکلات چاپگر DTF شما بیش از 50 درصد کاهش خواهد یافت .
لزوم استفاده از چاه ارت برای دستگاههای چاپ
لزوم استفاده از چاه ارت برای دستگاههای چاپ
اگر شما با دستگاههای چاپ دیجیتال از قبیل دستگاههای چاپ بنر و فلکس و یا دستگاههای چاپ سابلیمیشن کارکرده باشید ممکن است گاهی دیده باشید که در امتداد غلتکهای جلو دهنده مدیا ( پینچ رولرها ) سایه ای از رنگ ناخواسته و بصورت هاله ای کمرنگ چاپ میشود که این یکی از دلایل وجود الکتریسته ساکن زیاد روی بدنه دستگاه و جنس در حال چاپ میباشد .