بر خلاف تصور بسیاری که گمان میکنند چاپ سابلیمیشن ( چاپ روی کاغذ و انتقال حرارتی جوهر به روی پارچه ) چاپ بسیار ساده و راحتی است، ولی در عمل چاپ سابلیمیشن بسیار حرفه ای بوده و نیازمند دانش بیشتری نسبت به دیگر انواع چاپ میباشد.


مشکلات و ایرادات رایج در چاپ سابلیمیشن پارچه

با درک و رویکرد صحیح فرایند چاپ سابلیمیشن می توان از مشکلات احتمالی اجتناب کرد، اما به ناچار ممکن است در مقطعی با هر یک مواجه شوید. در این مقاله سعی شده برخی مشکلات و ایرادات رایج در چاپ سابلیمیشن پارچه و راه حلهای رفع مشکل را به اختصار توضیح دهیم :


1-      چروک شدن کاغذ هنگام چاپ سابلیمیشن

این مشکل روی دستگاه چاپ زمانی رخ میدهد که یا کاغذ به صورت صحیح روی پلاتر لود نشده است ( مخصوصا در دستگاه های چاپی که سیستم کشش ضعیفتری دارند ) و یا از کاغذ سابلیمیشن نامناسب با گرم بسیار پایین ( کمتر از 30 گرم ) استفاده شده باشد. ضمنا اگر مغزی مقوایی کاغذ هم تاب داشته باشد، هر از چند سانتی این بالا آمدن و چروک کاغذ رخ میدهد که ممکن است به گیر کردن و پاره شدن کاغذ زیر کریج و هد چاپ بیانجامد .

گاهی اوقات هم اگر از کاغذ نازک و غیر استاندارد استفاده شده باشد و سیستم خشک کن دستگاه چاپ سابلیمیشن ضعیف باشد در چاپ رنگهای تیره و مشکی به دلیل حجم بالای جوهر چاپ و خیس شدن کاغذ، این چروک شدن اتفاق میفتد. در چنین مواردی هم تا حد اماکن باید سرعت دستگاه را کم کرد (با پس بالاتری مثلا 4 یا 6 پس چاپ انجام شود)، تا خشک کن وقت کافی برای خشک کردن کاغذ داشته باشد تا هم چروک برطرف شود و هم هنگام جمع شدن کاغذ در رول جمع کن بقیه پشت کاغذ ها رنگی و خیس نشوند .این مشکل اگر در هنگام چاپ برطرف نشود، قطعا در هنگام کلندر پارچه روی پارچه خطهای تا و اثرات نامطلوبی به جا خواهد گذاشت .


2-      ایجاد لک و چکیدن جوهر روی کاغذ سابلیمیشن

در صورتی که از جوهر چاپ نامرغوب و بیش از حد رقیق در چاپ استفاده شود به مرور این جوهر بصورت قطره در کنار هدهای چاپ جمع میگردد و هر از چندگاهی روی کاغذ چکه میکند که باعث خراب شدن طرح چاپی میشود. نکته دیگر رعایت نکردن دما و رطوبت لازم در چاپخانه سابلیمیشن میباشد، همانطور که میدانید بهترین دما برای چاپ سابلیمیشن دمای بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد میباشد و رطوبت حداقل 60% برای چاپگرهای سابلیمیشن بسیار مفید میباشد. رعایت دما وشرایط محیطی مناسب علاوه بر برطرف کردن این مشکل باعث به حداقل رسیدن گرفتگی هد چاپ و افزایش عمر آنها نیز میگردد .


3-      گرفتگی هد دستگاه چاپ در هنگام فرایند چاپ

یکی دیگر از مشکلات آزار دهنده که گاهی اپراتورهای دستگاه چاپ سابلیمیشن را کلافه میکند، گرفتگی هد در وسط کار چاپی میباشد که علاوه بر خراب کردن مقدار زیادی از کاغذ چاپ شده و هدررفت جوهر ( برای تمیز کردن هدها ) باعث از دست رفتن زمان زیادی هنگام چاپ میشود .

اصلی ترین علت این مشکل استفاده از جوهرهای ارزان قیمت و نامناسب میباشد که بصورت درست و علمی تولید نشده اند و کیفیت یکدست و مناسبی ندارند. این جوهرهای چاپ باعث خالی شدن ناگهانی اعدادی از نازلهای چاپ در حین چاپ میشوند و خطهای سفید نامطلوبی روی کاغذ به جا میگذارند و علاوه بر خراب شدن کار چاپی عمر هدهای چاپ را بسیار کاهش میدهند. گاهی حتی این گرفتگی هد بر روی کاغذ مشهود نیست و اپراتور متوجه آن نمیشود و پس ار چاپ چندین طاقه کاغذ وقتی در دستگاه کلندر انتقال رنگ روی پارچه صورت میگیرد، تمامی پارچه ها را نیز به هدر میدهد و خسارت سنگینی به چاپخانه وارد میکند. علت دیگر گرفتگی هد های پرینتر سابلیمیشن رعایت نکردن دما و رطوبت مناسب در چاپخانه میباشد که عمر هدها را هم بسیار کوتاهتر از شرایط استاندارد میکند .


4-      بور شدن یا متمایل شدن رنگ مشکی به سبز یا قرمز

این مشکل معمولا به دو دلیل رخ میدهد: اولا از بی کیفیت بودن جوهر سابلیمیشن مشکی مورد استفاده و دوم اینکه فرایند پروفایل سازی به درستی انجام نگرفته باشد و ترکیب رنگها هنگام چاپ به درستی انجام نگیرد .


مشکلات چاپ سابلیمیشن


5-      خوشرنگ نبودن رنگها و عدم شباهت پارچه چاپ شده به فایل اصلی

این مورد معروفترین و بیشترین مشکل هنگام چاپ پارچه به روش سابلیمیشن میباشد و علل بسیار زیادی دارد که عمده آنها به شرح زیر میباشد :

✓  استفاده از کاغذ نامناسب و بدون کوتینگ مخصوص سابلیمیشن که برای رفع آن باید از کاغذ استاندارد کوتینگ دار سابلیمیشن استفاده کرد.

✓  عدم پروفایل سازی صحیح در پلاتر چاپ سابلیمیشن و ترکیب نادرست رنگها.

✓  استفاده از جوهرهای رقیق ( جوهر های غیر های دسنسیته ) و جوهر بی کیفیت یا تاریخ مصرف گذشته

✓  عدم تثبیت صحیح رنگها هنگام پرس یا کلندر کردن که میتواند ناشی از عدم فشار مناسب روی کاغذ و یا دمای نامناسب هنگام چاپ پارچه باشد.

✓  دمای مناسب چاپ سابلیمیشن بین 195 تا 210 درجه سانتیگراد میباشد.

✓  بالا بردن بیش از حد سرعت کلندر چاپ پارچه و عدم تثبیت کامل جوهر روی پارچه

✓  چاپ روی پارچه های الیاف طبیعی مانند کتان و پنبه با درصد کم الیاف مصنوعی (هرچه الیاف مصنوعی و پلی استر به کار رفته در پارچه بیشتر باشد چاپ سابلیمیشن روی آن خوشرنگتر و شفافتر میگردد.)


6-      رنگ پس دادن پارچه چاپ شده هنگام شستشو و یا دست کشیدن روی آن

عدم تثبیت صحیح رنگها هنگام پرس یا کلندر کردن که میتواند ناشی از عدم فشار مناسب روی کاغذ و یا دمای نامناسب (خارج از بازه 195 تا 210 درجه سانتیگراد) هنگام چاپ پارچه باشد.


7-      مشکل رنگ پریدگی در چاپ سابلیمیشن

اگر در نتیجه چاپی خود با خطوطی خالی از جوهر مواجه می شوید مشکلیست که به نام Banding شناخته می شود و شایع ترین علت آن گرفتگی نازل های هد چاپ است. اگر این اتفاق در داخل هدهای چاپ بیفتد، بدیهی است که جریان خروج جوهر سابلیمیشن متوقف می شود، که منجر به رگه هایی از جوهر از دست رفته روی چاپ می شود. تا زمانی که به طور منظم، حداقل چندین بار در هفته از دستگاه چاپ سابلیمیشن خود استفاده می کنید، جوهر چاپ فرصت خشک شدن نخواهد داشت. در غیر اینصورت ساده ترین راه برای مقابله با این موضوع این است که هد دستگاه چاپ خود را تمیز کنید و مقدار کمی جوهر را به طور معمول از طریق هدها عبور دهید. این مشکل چاپ سابلیمیشن علاوه بر گرفتگی هد و نازل، دلایل دیگری نیز دارد، مانند تمام شدن جوهر؛ درصورت مشاهده چنین مشکلی ابتدا مطمئن شوید که هنوز مقدار زیادی جوهر چاپ در دستگاهتان وجود دارد.


همانطور که ملاحظه میکنید تقریبا اکثر مشکلات چاپ سابلیمیشن پارچه ناشی از استفاده جوهرهای بی کیفیت میباشد پس برای رفع بسیاری از این مشکلات توصیه میگردد حتما از جوهر چاپ استاندارد استفاده شود و به خاطر کمی ارزانتر شدن قیمت جوهر، خود را با مشکلات زیادی درگیر نکنید.

عوامل موثر بر کیفیت چاپ بنر
عوامل موثر بر کیفیت چاپ بنر
تاثیر بصری بالا، مقرون به صرفه بودن، انعطاف پذیری و سهولت نصب بنرها آنها را برای ارتباطات بصری ایده آل می کند، بنابراین جای تعجب نیست که بنرها در صدر فهرست محصولاتی هستند که توسط مشاغل تابلوسازی و گرافیک ایجاد می شوند. چاپ بنر به دلیل اندازه بزرگی که دارد نقص ها یا موارد بی کیفیت را بیشتر نمایان می کند به همین دلیل باید پیش از اقدام به چاپ از عوامل موثر بر کیفیت چاپ بنر اطلاع داشته باشید.
نحوه عملکرد هدهای جوهر افشان ( پیزو الکتریک )
نحوه عملکرد هدهای جوهر افشان ( پیزو الکتریک )
یکی از قابلیت های تکنولوژی پیزو برای هد ها ، قابلیت افزایش ابعاد قطرات خروجی است با بالا بردن قطر نازل ها و تقویت بخش پیزو توانایی هد ها در استفاده از انواع جوهر هاست ، مزیت ایجاد شده در استفاده از این تکنولوژی استفاده از انواع جوهر با قابلیت جابجایی فرکانس و حتی قابلیت ایجاد الگوریتم های اجرای چاپ مانند ووفرم ها را برای دستگاه های چاپ فراهم میکند. که به این تکنولوژی در اصطلاح تکنولوژی نازل متغییر Variable Dot گفته میشود .
دسته بندی چاپگرهای عریض یا لارج فرمت
دسته بندی چاپگرهای عریض یا لارج فرمت
در دنیای امروز بحث تبلیغات هر روزه بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و از دیر باز تا کنون و به احتمال زیاد تا آینده دور بحث چاپ یکی از مهمترین قسمتهای تبلیغات و تقریبا عضو جدائی ناپذیر آن می باشد