چاپ افست بیش از یک قرن است که برای تهیه متریال چاپی برای سازمان ها و مشاغل وجود داشته است، این روش چاپ محتوای گرافیکی و تصاویری بسیار غنی و واضح در طیف گسترده ای از رنگ ها ایجاد می کند. چاپ افست همچنان قابل اجراست و بیش از 90 درصد از مواد چاپی جهان با استفاده از این روش تولید می شود؛ دستگاه های چاپ افست امروزی بسیار کارآمدتر از مدلهای گذشته هستند، اگرچه اصول اولیه بدون تغییر باقی مانده است.

برای استفاده بهینه از خدمات چاپ افست، باید با مزایای آن آشنا شوید و تصمیم بگیرید که آیا هزینه کلی ارزش آن را دارد یا خیر.


چاپ افست چیست؟

چاپ افست، همچنین به عنوان لیتوگرافی افست شناخته می شود، برای تولید چاپ های با کیفیت بالا در تیراژ عمده مانند مجلات، کتاب ها و روزنامه ها ابداع شد. نام این نوع چاپ به این دلیل offset می باشد، زیرا در آن جوهر چاپ مستقیماً به کاغذ منتقل نمی شود. در چاپ افست، کامپیوتر تصویر را روی یک صفحه فلزی که معمولاً از آلومینیوم ساخته شده است، ایجاد می کند، سپس این صفحه فلزی جوهر را روی روکش های لاستیکی منتقل کرده و آنها جوهر را روی بستر چاپ می چرخانند. در این نوع چاپ یک طرح خاص که برای آن فیلم و زینک و یا پلیت تهیه شده انتخاب می شود، با نصب زینک مذکور در دستگاه های چاپ افست و جهت بالا بردن کیفیت خروجی چاپ از دستگاه های 5 رنگ همزمان و همچنین دستگاه 2 رنگ همزمان پشت و رو زن استفاده می شود.

چاپ انواع کاتالوگ، فولدر، بروشور، پوستر، لیفلت، بولتن، کتاب، مجله، ست اوراق اداری (سربرگ، پاکت، یادداشت) و سایر اقلام چاپی با استفاده از مدرن ترین دستگاه های چاپ افست در مجموعه فرارنگ به صورت کاملاً حرفه ای ارائه می گردد.


چاپ افست چگونه انجام میشود؟

چاپ افست نوعی از چاپ است که نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه (سیلندر) گردان بر می گرداند و سپس آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ می کند. دستگاه چاپ افست معمولاً دارای سه استوانه است، در این نوع چاپ نخست آن چه را که باید چاپ شود بر روی صفحه ای فلزی به نام زینک منتقل می کنند، سپس این صفحه را با مواد شیمیایی طوری حساس می کنند که فقط نوشته ها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود می گیرد. برای اجرای چاپ افست زینک را به دور نخستین استوانه می پیچند؛ طرح آن بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم برمی گردد. کاغذ سفید که متوالیا به دور استوانه سوم می پیچد طرح چاپ را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم می گیرد. سرعت کار دستگاه های چاپ در روش چاپ افست بیش از چاپ مسطح (حروفی) می باشد.

از بزرگترین تولید کنندگان ماشین های چاپ افست درجهان کمپانی هایدلبرگ آلمان و میتسوبیشی ژاپن هستند.


چاپ افست


چاپ افست تقابل بین آب ومرکب است که بر روی سطح پلیت که صفحه ای از جنس آلومینیوم می باشد صورت می پذیرد که اصطلاحاً در چاپ افست به این صفحه زینک گفته می شود. سطح رویی این صفحه توسط روش های الکتروشیمیایی اکسید شده وتبدیل به اکسید آلومینیوم گردیده تا سختی و مقاومت شیمیایی آن بالا رود. سطح رویی زینک را با مواد پلیمری حاوی مواد حساس به نور نمک های دیازونیوم پوشش می دهند. زینک توسط نور ماوراء بنفش و یا لیزر نوردهی می شود تا تصویر بر روی آن ایجاد گردد و سپس توسط یک محلول قلیایی شستشو می شود تا ماده پلیمری در نقاط نور خورده از روی سطح زینک برداشته شود. بدین طریق دو ناحیه بر روی سطح زینک ایجاد می شود (نواحی آب دوست و نواحی چربی دوست)، نواحی تصویری روی سطح زینک که ازماده پلیمری تشکیل شده است چربی دوست و جاذب مرکب و نواحی دیگر آب دوست و جاذب رطوبت می باشد.

برای آنکه در نواحی غیر تصویری سطح زینک، لایه نازکی از آب وجود داشته باشد تا از نفوذ مرکب به آن جلوگیری شود، باید کشش سطحی آب ورودی به سطح زینک را کاهش داد که معمولاً با اضافه کردن موادی مانند ایزو پروپیل الکل این کار صورت می گیرد. همچنین آب موجود در دستگاه چاپ افست که قسمت های غیر تصویری را پوشش می دهد که اصطلاحاً محلول مرطوب کننده نامیده می شود باید دارای خاصیت اسیدی باشد و PH آن در محدوده 4.8-5.2 باشد که با استفاده از یک محلول بافری به نام داروی آب و اضافه کردن به محلول مرطوب کننده صورت می پذیرد.


خدمات چاپ افست

✔ چاپ کارت ویزیت

✔ چاپ تراکت و برگه های تبلیغاتی

✔ چاپ کاتالوگ و پوستر

✔ چاپ ست کامل اداری مانند سربرگ

✔ چاپ و ساخت پاکت

✔ چاپ کارت تبریک و کارت پوستال

✔ چاپ و ساخت ساک دستی


چاپ افست چیست


مزایای چاپ افست

با وجود اینکه چاپ دیجیتال بخش بزرگی از بازار چاپ و تبلیغات را در اختیار گرفته است، چاپ افست همچنان به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. و دلایل آن به شرح زیرند:

1.      کیفیت چاپ

در چاپ افست، عناصر چاپی و غیرچاپی در کنار هم یک سطح پیوسته را تشکیل می دهند که بخش چاپی آب را دفع می کند اما وقتی مرطوب شود جوهر را جذب می کند، در حالی که بخش های غیرچاپی برعکس عمل می کنند. اگر قصد دارید تعداد زیادی از تصاویر را با کیفیت بالا چاپ کنید، چاپ افست بهترین انتخاب است، می توانید مطمئن باشید که با چاپ افست، هرگز شرایطی وجود نخواهد داشت که کنتراست کافی در تصاویر وجود نداشته باشد. بازتولید رنگ واضح و دقیق به شما نتیجه چاپی با کیفیت حرفه ای می دهد، این مزیت به ویژه برای چاپ کتاب، بروشور، مجله، آگهی، پوستر، بنر و روزنامه مفید است.

2.      هزینه مناسب چاپ

در روش چاپ افست با افزایش تعداد چاپ، هزینه هر مورد چاپ شده کاهش می یابد، به دلیل هزینه پایین آن برای چاپ های با کیفیت بالا در مقایسه با روش های روتوگراور یا فوتو گراور در بین متقاضیان محبوب است.

3.      تطبیق پذیری با انواع متریال چاپ

با توجه به سیلندرهای لاستیکی، چاپ افست برای انواع سطوح چاپ از جمله پارچه، چرم، فلز، کاغذ، پلاستیک، انواع متریال چاپ بنر و چوب قابل اجرا است. چاپ افست یک فرصت منحصر به فرد را برای شما فراهم می کند زیرا فقط به یک نوع ماده محدود نمی شوید.

4.      سرعت چاپ

دستگاه های چاپ افست برای چاپ کارهای با حجم بالا در زمان کوتاه معروف هستند، آنها در تحویل مقادیر زیاد در مقایسه با دستگاه های چاپ مستقیم بسیار سریعتر هستند. سریعترین دستگاه چاپ افست با تولید 10000 برگ در ساعت شناخته شده است.

5.      ماندگاری بالای چاپ افست

از آنجایی که در چاپ افست صفحات چاپ هرگز مستقیماً با مدیا تماس ندارند، نتایج بسیار بیشتر از روش های چاپ مستقیم دوام می آورند. شما می توانید با استفاده از جوهرهای بهینه و مدیریت آنها به بیش از یک میلیون چاپ دست یابید که ارزان ترین روش برای تولید چاپ های با کیفیت بالا در تعداد زیاد است.

6.      کاهش مصرف جوهر چاپ

در روش چاپ افست، دستگاه چاپ کنترل کامل میزان جوهر مصرفی را دارد؛ یک تیغه فلزی جریان از جوهر چاپ به استوانه را کنترل می کند. هنگامی که اپراتور پیچ ها را تنظیم می کند، فضای بین تیغه و استوانه اصلاح می شود، این فرآیند اجازه می دهد تا میزان مصرف جوهر را افزایش یا کاهش داد و تراکم رنگ در مناطق خاصی از تصویر را تغییر داد.

نحوه عملکرد هدهای جوهر افشان ( پیزو الکتریک )
نحوه عملکرد هدهای جوهر افشان ( پیزو الکتریک )
یکی از قابلیت های تکنولوژی پیزو برای هد ها ، قابلیت افزایش ابعاد قطرات خروجی است با بالا بردن قطر نازل ها و تقویت بخش پیزو توانایی هد ها در استفاده از انواع جوهر هاست ، مزیت ایجاد شده در استفاده از این تکنولوژی استفاده از انواع جوهر با قابلیت جابجایی فرکانس و حتی قابلیت ایجاد الگوریتم های اجرای چاپ مانند ووفرم ها را برای دستگاه های چاپ فراهم میکند. که به این تکنولوژی در اصطلاح تکنولوژی نازل متغییر Variable Dot گفته میشود .
دلیل تفاوت خروجی رنگ در روش های مختلف چاپی و تفاوت طرح چاپ شده با فایل
دلیل تفاوت خروجی رنگ در روش های مختلف چاپی و تفاوت طرح چاپ شده با فایل
همیشه تفاوت رنگ و خروجی در چاپ مسئله بوده و همیشه محل منازعه سفارش دهنده چاپ و چاپخانه می باشد ، حتما برای شما پیش آمده و یا شنیده اید که گاهی مشتری می گوید که این رنگ مورد نظر من نبوده و چاپچی اصرار
چاپ تامپو چیست؟
چاپ تامپو چیست؟
این شیوه چاپ درگروه چاپ های گود قرارمی گیرد،این مسئله به دلیل استفاده ازکلیشه گود درفراینده چاپ می باشد.ازویژگیهای این شیوه امکان چاپ،روی مواد مختلف ومتنوع هم از نظر جنس مواد مختلف و متنوع هم ازنظرجنس مواد وهم از نظر شکل هندسی انها می باشد بطوریکه با این روش می توان