درباره انواع هد چاپ و بخصوص هدهای اپسون نسل جدید حرف و حدیثهای بسیاری وجود دارد و هر کدام از فروشندگان دستگاه های چاپ بنا به منفعت خود تفسیری در این باره به مشتریان ارائه می دهند و باعث سر در گمی خریداران می شوند. با توجه به این موضوع و جهت روشن تر شدن نظر خریداران دستگاه های چاپ بنر و فلکس و اکو سالونت برآن شدیم تا تفاوت هدهای اپسون را ارائه نمائیم.

با توسعه مداوم دستگاه های چاپ جوهرافشان در طول سال ها، هدهای چاپ اپسون رایج ترین مورد استفاده برای چاپگرهای لارج فرمت بوده است. برای درست کار کردن یک دستگاه چاپ، هد چاپ اهمیت زیادی دارد، که هسته اصلی سرعت، وضوح و طول عمر است.


هد اپسون DX5 یا DX7


شباهت و تفاوت ظاهری هدهای اپسون DX5 و DX7

1-     هر دو هد چاپ اپسون DX5 و DX7 برای کار با جوهرهای سالونت و اکوسالونت موجود هستند و اساساً این دو هد چاپ از نظر وضوح چاپ کاملاً یکسان هستند.

2-     از نظر تعداد نازل و پهنای باند چاپ، هر دوی این هدها دارای 180 نازل در هر ردیف و دارای 8 ردیف نازل می باشند که برای هر رنگ دو ردیف نازل در نظر گرفته شده است.

3-     از نظر فیزیکی تشخیص هد های اپسون از هم بسیار راحت می باشد که مهمترین مولفه آن قسمت بالای هد چاپ می باشد (اصطلاحا منیفول) که در مدل DX5 دارای هشت عدد سوزن در یک ردیف بوده و در مدل DX7 هشت سوزن در دو ردیف 4 تایی دارد.


تفاوت هدهای اپسون DX5 و DX7

هد DX7 به دلیل دارا بودن فرکانس بالاتر از سرعت چاپ بیشتری نسبت به DX5 برخوردار است، به طوری که سرعت چاپ به سرعت میانگین در دستگاه های مختلف با تک هد DX5 تقریبا 18 متر مربع می باشد و برای دستگاه های چاپ با هد اپسون DX7 در حدود 24 متر مربع در ساعت است . این سرعت در دستگاه های چاپ ویت کالر با تک هد 32 متر مربع و با دو هد تا 64 متر مربع می رسد.

از نظر کیفیت چاپ به دلیل اینکه هدهای DX5 دارای نازل های ریزتری میباشند، یعنی 3.5 پیکو لیتر در مقابل 4.2 پیکولیتر در هد DX7، انتظار میرود که کیفیت چاپ DX7 پایین تر از رقیب خود باشد، ولی در هد چاپ DX7 به کمک تکنولوژی جدید اپسون، به نام شفافیت لبه چاپ، کیفیت چاپ دقیقا مانند DX5 می باشد. در عوض به دلیل درشتر بودن نازل ها، گرفتگی هد کاملا از بین رفته است و بر خلاف هد DX5، هد DX7 در طول چاپ به هیچ وجه دارای گرفتگی هد نمی شود و می تواند یک روز کاری کاملا را بدون حتی یک بار گرفتگی هد پشت سر بگذارد؛ در صورتی که هد اپسون DX5 به طور میانگین هر 100 دقیقه نیاز به کلین کردن هد چاپ دارد. یکی دیگر از دلایل رفع گرفتگی هدهای DX7 دامپرهای سر هد چاپ می باشد که در این نوع هد به کل تغییر یافته است و تغذیه جوهر را بسیار بهتر از نسل قبلی انجام می دهد.


تفاوت هدهای اپسون DX5 و DX7


ایرادات هد چاپ اپسون DX5

یكی از ایرادات شایع در هدهای اپسون DX5 مشكل واشر پلاستیكی درون هد میباشد، به این صورت كه واشر پلاستیكی درون هد كه وظیفه اش جدا كردن مسیر رنگهای داخل هد است، بعد از مدتی مقداری باز میشود و این باز شدن موجب ترکیب جوهر درون هد می شود. به عنواع مثال از نازل زرد به جای رنگ زرد رنگ سبز خارج می شود که نتیجه ترکیب رنگهای آبی و زرد درون هد است و مدت زمان بروز این ایراد بستگی به كیفیت جوهر مورد استفاده، بین ٦ ماه تا ٢ سال متغیر میباشد؛ متاسفانه این ایراد معمولا راه حلی جز تعویض هد ندارد ولی برای هد های نسل 7 اپسون هنوز این ایراد مشاهده نشده است.


چرا هد چاپ اپسون DX5 هنوز در رقابت با هد DX7 می باشد؟

هد های DX7 در سال 2012 از سوی کمپانی اپسون ژاپن عرضه گردید این در حالی است که هد های DX5 در سال 2008 عرضه شد و طبیعتا در مدل جدید ارتقاء تکنولوژی داشته و ایرادات مدل قبلی اصلاح گردیده است .اما چرا با این همه مزیت هنوز عده ای اصرار بر برتری DX5 نسبت به DX7 دارند؟ دلیل روشن است : نفع مالی بیشتر.

هدهای DX5 به دلیل از رده خارج شدن، قیمت تکنولوژی آن ها برای کارخانه های سازنده دستگاه چاپ بنر و فلکس کمتر است. در ضمن اخیرا هد اپسون DX5 توسط چینی ها دکوده شده است، یعنی توانسته اند برد داخل هد را تعویض کنند و دیگر مجبور نباشند بابت بردهای دستگاه نیز پولی به شرکت اپسون پرداخت نمایند و می توانند از بردهای ساخته شده توسط خودشان استفاده کنند که این باعث پایین تر آمدن قیمت دستگاه می گردد، البته این بردها معایب خود را هم به همراه دارند. عده ای از فروشندگان داخل ایران هم که همچنان بر بهتر بودن هد های چاپ DX5 اصرار دارند و سعی در فروش دستگاه های چاپ با این نوع هد دارند، چون قیمت تمام شده دستگاه بسیار پایین تر از DX7 می باشد و سود بسیار بیشتری نسیبشان می گردد و مشتری را به سوی دستگاه با کیفیت پایین تر و تکنولوژی قدیمی تر هدایت می کنند تا سود بیشتری کسب کنند و در این میان کسب و کار صادقانه و مشاوره صحیح هیچ جایگاهی برای این افراد ندارد.


دستگاه های چاپ با هد DX5 و DX7


تفاوت نسل جدید هدهای اپسون DX5 با هدهای نسل قدیم آن ؟

از سال 2018 میلادی هدهای اپسون نسل جدید با سری تولید و بارکد جدید به بازار عرضه شد و متعاقب آن هدهای DX7 از خط تولید شرکت اپسون خارج گردید. در این سری هدهای چاپ ایرادات نسل قدیم هد DX5 برطرف گردید و حتی اندکی کیفیت چاپ و طول عمر آن نیز به نسبت هدهای DX7 افزایش یافت.

شرکت فرارنگ هم که همواره تمایل به عرضه و فروش جدیدترین پرینترهای دنیا در ایران دارد، سری جدید دستگاه های چاپ اکوسالونت خود را با این نوع هد جدید که آن را DX5 New نامیده اند، آغاز کرد که این سری دستگاه های چاپ ساخت کارخانه Wit-Color با مدل Ultra9100 عرضه گردید.

علت ترک خوردن طرح چاپ شده  روی  تیشرت به روش DTF
علت ترک خوردن طرح چاپ شده روی تیشرت به روش DTF
یکی از شایعترین مشکلات چاپ تیشرت به روش دی تی اف معمولا ترک خوردن عکس چاپ شده بعد از چاپ میباشد که این موضوع گاهی چند روز پس از چاپ اتفاق میافتد که موجب بروز خسارات جبران ناپذیری به تولیدی های تی شرت
تکنولوژی های منحصر به فرد هد جدید EPSON i3200
تکنولوژی های منحصر به فرد هد جدید EPSON i3200
شرکت اپسون از ابتدای سال 2020 میلادی هد چاپ جدید در سری I خود را برای فروش و نصب روی تمامی دستگاه های چاپ معرفی نمود. بر خلاف تصور بسیاری که گمان می کنند این هد چاپ همان مدل 4720 است و تغییر چندانی نداشته، بسیار متفاوت از هدهای قبلی اپسون میباشد و میتوان آن را انقلابی بی صدا در تکنولوژی تولید هد اپسون نامید.
چرا رطوبت در صنعت چاپ باید کنترل شود ؟
چرا رطوبت در صنعت چاپ باید کنترل شود ؟
کاغذ یک ماده رطوبت سنجی است که تمایل دارد با شرایط دما-رطوبت محیط اطراف به حالت تعادل برسد. هر گونه نوسان در دما و رطوبت می تواند باعث تغییرات ابعادی و از بین رفتن صافی کاغذ شود.