در خصوص چاپ پارچه و شاخه ای از آن به عنوان چاپ شال و روسری مطالب پیچیده ، فنی و علمی بسیار است ولی در اینجا کمی راحت و ساده سعی میکنیم مطالبی که آمیخته با علم و صنعت تجربی است ( در حال حاضر تقریبا اکثریت شال و روسری های چاپی در بازار ایران توسط دستگاههای ارائه شده فرارنگ تهیه می گردند) را به زبان ساده مطرح کنیم به امید اینکه راهنمایی باشد برای دوستان و همکاران عزیز فعال در صنعت نساجی و بخصوص چاپ و تولید شال و روسری .

ضمنا به این نکته توجه فرمائید که در تولید شال و روسری پس از مراحل چاپ باید مراحل دور دوزی و خیاطی ( گاهی هم ریش کردن دور روسری ) نیز انجام گردد که البته فرآیند سخت و پیچیده ای نیست ولی بحث خیاطی خارج از تخصص این مجموعه است و مورد بحث ما در این مطلب نیست .

در نگاه کلی چاپ دیجیتال پارچه به دو دسته چاپ مستقیم و چاپ ترانسفر با کاغذ سابلیمیشن تقسیم می گردند که در خصوص روسری و شال بحث چاپ مستقیم را کنار می گذاریم چرا که به تجربه مشخص گردید مقرون به صرفه و با کیفیت در حد چاپ با کاغد ترانسفر نمی باشد.

جهت چاپ ترانسفر ابتدا کاغذ سابلیمیشن با پرینتر و جوهر مخصوص سابلیمیشن باید چاپ گردد .نسل جدید پرینترهای سابلیمیشن صنعتی با هدهای i3200  اپسون ژاپن ( نسل جدید هدهای EPS 3200 , 4720 ) با 2 هد ، 3 هد ، 4 هد و 8 هد  هم اکنون با کیفیترین و سریعترین چاپگرهای با قابلیت کارکرد 24 ساعته و صنعتی موجود در بازار ایران می باشند.از این نوع دستگاههای چاپگر در حدود 550 دستگاه که توسط شرکت فرارنگ در صنعت چاپ شال و روسری نصب گردیده است در حال چاپ می باشند .

>>> جهت دیدن مشخصات این دستگاه اینجا کلیک کنید.

پس از چاپ کاغذ که در ظاهر کم رنگ و بی روح می باشد ( چون جوهرهای سابلیمیشن قبل از گرما دیدن به رنگ واقعی و زنده در نمی آیند ) باید رنگ کاغذ توسط گرما و فشار روی پارچه منتقل گردد .برای این امر هم می توان از پرس سطح تخت در ابعاد بزرگ استفاده کرد و هم می توان از کلندرهای رول به رول حرارتی استفاده کرد.

همچنین جهت بهترین کیفیت رنگ بعد از گرما دیدن جوهر می بایست از پروفایل ( تنظیمات رنگ ) استفاده کرد که شرکت فرارنگ با استفاده از جدید ترین دستگاه اسکنر رنگ و ساخت پروفایل اقدام به ساخت رایگان تنظیمات رنگ با توجه به کاغذ و جوهر و حتی پارچه مورد استفاده کاربر می کند که در حدود 30% مصرف جوهر را کاهش می دهد و همچنین رنگها را بیار شفاف و زنده و دقیقا مطابق با فایل و طرح مورد چاپ تنظیم میکند و مخصوصا رنگهای تیره و مشکی را بسیار خالص و عمیق تویلد می کند .

>>> جهت آشنایی بیشتر با جزئیات این نوع ساخت پروفایل می توانید اینجارا مطالعه کنید .


در تولید روسری با پرس سطح تخت به صورت تک تک ، یک عدد کاغذ سابلیمیشن چاپ شده و یک عدد پارچه روسری روی هم قرار میگیرند و با دمای در حدود 200 درجه و به مدت حدود 25 ثانیه تحت فشار قرار می گیرند و رنگ کاغذ به روی پارچه منتقل می شود و بعد از آن قابلیت شستشوی دائمی را خواهند داشت ، البته مقدار درجه گرما و زمان به عواملی مثل ضخامت کاغذ سابلیمیشن ، کیفیت جوهر و کاغذ و نوع پارچه هم وابسته است.

کاغذ های سابلیمیشن معمولا در دو نوع کوتینگ شده و بدون کوتینگ می باشند که البته نوعی از کاغذ سابلی میشن که دارای پوشش کوتینگ می باشد جوهر بیشتری را به پارچه برمیگرداند و قیمت بالاتری را دارا میباشد به نسبت کاغذ های بدون کوت ( فرارنگ تبلیغ هر دو نوع کاغذ را به طور مستمر همیشه دارا میباشد )

در چاپ کاغذ سابلیمیشن نکته حائز اهمیت این است که باید تصویر روی کاغذ به صورت بر عکس ( Mirror ) چاپ شود تا بعد از چاپ روی پارچه بصورت درست دیده شود.

در دستگاه کلندر کاغذ چاپ شده با پرینتر چاپ کاغذ سابلیمیشن ، بصورت رول روی دستگاه نصب می شود و پارچه سفید هم بصورت طاقه ای نصب می شود ، برای روسری معمولا پارچه های مواد مصنوعی مثل نخ ، سوپر نخ ، حریر و حریرمامی استفاده می شود. سپس هر دو باهم از زیر سیلندر و نمد کلندر تحت فشار و دما عبور می کنند و رنگ چاپ شده کاغذ روی پارچه خام منتقل می شود و در قسمت زیر دستگاه کاغذ بدون رنگ و پارچه چاپ شده دوباره رول و طاقه می گردند.


سرعت کلندر بستگی به قطر سیلندر و نوع گرم شدن سیلندر دارد و نکته مهم در کلندر این است که در کلندرهای صنعتی ( که 3 فاز هستند) حداقل قطر سیلندر از 42 سانتیمتر شروع می شود و حتما باید با سیستم گردش روغن گرم شوند تا همیشه گرمای یکدست و یکنواخت روی پارچه شال و روسری ایجاد نماید.جهت آشنایی بیشتر با نحوه محاسبه قیمت تمام شده چاپ پارچه اینجا را مطالعه نمایید .

در مورد اینکه برای تولید شال و روسری ، پرس تخت بهتر است یا کلندر سوالات زیادی مطرح می شود و در کل می توان گفت هر کدام به نوع خود مزایا و معایبی دارند و بهترین حالت داشتن هر دو مورد در یک کارگاه صنعتی تولید شال و روسری می باشد چون حتی طرح و رنگ مورد چاپ هم می تواند تعیین کننده این باشد که با کدام سیستم ، چاپ بهتری خواهید داشت، در مورد مزیت کلی پرس می توان به عدم تغییر شکل روسری های نازک اشاره کرد و در مورد کلندر سرعت بالا و رنگ دهی بهتر به پشت کار را می توان مطرح کرد.


جهت آگاهی از مشخصات فنی دستگاهها و مواد مصرفی ارائه شده توسط شرکت فرارنگ و همچنین لیست قیمت و شرایط اقساطی می توانید مطالب زیر را مشاهده کنید.

>>> دستگاه چاپ صنعتی کاغذ سابلیمیشن

>>> کلندرهای صنعتی حرارتی چینی

>>> کلندرهای صنعتی حرارتی ترکیه ای

>>> پرس های سطح تخت صنعتی

>>> جوهر سابلیمیشن

>>> کاغذ های قابل چاپ سابلیمیشن


آمورزش  چاپ شال و روسری
آمورزش چاپ شال و روسری
در خصوص چاپ پارچه و شاخه ای از آن به عنوان چاپ شال و روسری مطالب پیچیده ، فنی و علمی بسیار است ولی در اینجا کمی راحت و ساده سعی میکنیم مطالبی که آمیخته با علم و صنعت تجربی است ( در حال حاضر تقریبا اکثریت شال و روسری های چاپی در بازار ایران توسط دستگاههای ارائه شده فرارنگ تهیه می گردند) را به زبان ساده
کاربرد هوش مصنوعی در صنعت چاپ
کاربرد هوش مصنوعی در صنعت چاپ
شاید به سختی متوجه آن شویم، اما هوش مصنوعی (AI) به طور فزاینده ای در هر گوشه از زندگی ما وجود دارد. از الگوریتم‌های رسانه‌های اجتماعی، تصحیح خودکار، برنامه‌ریزی چرخه شستشو یا حتی درخواست از الکسا برای پخش موسیقی آرامش‌بخش. هوش مصنوعی بسیار خود را در فعالیت های روزانه ما درگیر کرده است. طبق آمارهای موجود استفاده از هوش مصنوعی در چهار سال گذشته تقریباً 270٪ رشد کرده است
انواع هد دستگاه چاپ
انواع هد دستگاه چاپ
تمام دستگاه های چاپ موجود در بازار یک ویژگی مشترک دارند و آن هد چاپ می باشد. دستگاه های چاپ کوچک و بزرگ همگی دارای هدهایی هستند که جوهر را روی انواع مختلف مدیا ها پخش می کند.