همیشه تفاوت رنگ و خروجی در چاپ مسئله بوده و همیشه محل منازعه سفارش دهنده چاپ و چاپخانه می باشد ، حتما برای شما پیش آمده و یا شنیده اید که گاهی مشتری می گوید که این رنگ مورد نظر من نبوده و چاپچی اصرار دارد که دقیقا همون فایل خودتان بوده و ...


یکی از دلایل تفاوت رنگ در انواع مختلف چاپ نوع رنگ و جوهر به کار رفته می باشد و نکته دیگر تفاوت چیزی که در مانیتور دیده می شود با چیزی که خروجی چاپ می باشد .


مسئله یکسان سازی خروجی رنگ چاپ و فایل مورد چاپ را می توان با پروفایل سازی استاندارد و کالیبره کردن مانیتور تا حد زیادی رفع کرد ، چون همانگونه که می دانید تمام مانیتور ها رنگ هارا بصورت RGB نمایش می دهند ولی خروجی تمامی دستگاههای چاپ بصورت CMYK می باشد ، این پروفایل سازی بخصوص در چاپ هایی که دو مرحله ای می باشند مانند چاپ سابلیمیشن که بعد از چاپ رنگ باید تثبیت نیز شود بسیار مهم است چون هنگام گرما دیدن و تصعید رنگ ، تغییرات زیادی در چاپ ایجاد می شود که با پروفایل سازی صحیح می توان خروجی نهایی را پیش بینی کرد .جهت آشنایی بیشتر با روند پروفایل سازی رنگ ، اینجا را مطالعه نمائید .


اما نکته دیگر این است که نوع مواد و جوهر مصرفی چاپ در انواع مختلف چاپ یکسان نیست و به طور نمونه : رنگ مصرفی در چاپ افست مرکب ، در چاپ دیجیتال به صورت تونر (پودری) و در چاپ فضای داخلی جوهر می باشد.همین تفاوت رنگ در سیستم های مختلف چاپی باعث می شود که دستگاه های مختلف ، خروجی رنگی یکسانی نداشته باشند و نمی توان انتظار داشت که وقتی چاپی بصورت چاپ دیجیتال اکو سالونت روی استیکر انجام شده باشد و همان فایل بصورت افست روی کاغذ پشت چسبدار نیز انجام گرفته باشد ، هر دو خروجی رنگهای یکسانی دارا باشند .


حتی اگر مرکب و جوهر دقیقا یکسان باشند و نوع چاپ هم یکسان باشد ولی جنس مورد چاپ متفاوت باشد بازهم تفاوت خروجی رنگ مشاهده خواهد شد بطور مثال اگر با دستگاه چاپ فلت بد یووی طرحی روی پلکسی چاپ شود و همان طرح دقیقا روی چوب چاپ شود بازهم تفاوت محسوسی در رنگ ها دیده می شود حتی اگر از آستر رنگ سفید استفاده شود .


نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد تفاوت در نوع خشک شدن رنگ در چاپ افست و دیجیتال است.در چاپ دیجیتال رنگ ها توسط فیوزینگ یا هیتر خشک می شوند در صورتی که در چاپ افست آرام و توسط هوا خشک می شوند.همین موضوع در چاپ افست کاغذ باعث تفاوت خروجی رنگ در کاغذ های مختلف نیز شده است .همینطور به دلیل تفاوت در میزان رطوبت ، میزان خشکی هوا ، جنس مرکب و ... نیز نمی توان از چاپخانه های متفاوت انتظار داشت که خروجی رنگ آن ها یکسان باشد.


نکته پایانی اینکه هر چقدر پایه و بیس رنگ و پودر و ... به استاندارهای جهانی تعریف شده رنگ های چاپ نزدیک تر و با کیفیت تر باشند قطعا خروجی بهتر و نزدیکتری به اصل طرح و فایل خواهیم داشت .به طور مثال در جوهر های اکو سالونت که به صورت CMYK در چهار رنگ عرضه می گردند هرچه جوهر ها به اصل رنگهای خالص قرمز Magenta و آبی Cyan و زرد Yellow و مشکی Black نزدیکتر باشند خروجی و ترکیب رنگ بهتری خواهند داد .


برای مشاهده جوهر های اکو سالونت استاندارد ارائه شده توسط فرارنگ اینجا را مطالعه نمائید .


عوامل موثر بر کیفیت چاپ بنر
عوامل موثر بر کیفیت چاپ بنر
تاثیر بصری بالا، مقرون به صرفه بودن، انعطاف پذیری و سهولت نصب بنرها آنها را برای ارتباطات بصری ایده آل می کند، بنابراین جای تعجب نیست که بنرها در صدر فهرست محصولاتی هستند که توسط مشاغل تابلوسازی و گرافیک ایجاد می شوند. چاپ بنر به دلیل اندازه بزرگی که دارد نقص ها یا موارد بی کیفیت را بیشتر نمایان می کند به همین دلیل باید پیش از اقدام به چاپ از عوامل موثر بر کیفیت چاپ بنر اطلاع داشته باشید.
دسته بندی چاپگرهای عریض یا لارج فرمت
دسته بندی چاپگرهای عریض یا لارج فرمت
در دنیای امروز بحث تبلیغات هر روزه بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و از دیر باز تا کنون و به احتمال زیاد تا آینده دور بحث چاپ یکی از مهمترین قسمتهای تبلیغات و تقریبا عضو جدائی ناپذیر آن می باشد
تفاوت های چاپ افست ، دیجیتال ، ایندور و فضای باز
تفاوت های چاپ افست ، دیجیتال ، ایندور و فضای باز
چاپ دیجیتال و چاپ افست هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند، اگر کار بزرگی دارید، چاپ افست انتخاب مناسبی است اما اگر عجله و نیاز به سفارشی سازی دارید، چاپ دیجیتال بهترین انتخاب است.