مفهوم پیکولیتر در مورد جوهر چاپ
کیفیت هر دستگاه چاپ دیجیتال بر اساس جوهر و لایه های مورد استفاده، رطوبت و دما هوا، سطح براقیت یا حالت چاپ تغییر می کند. چیزی که بسیاری فراموش می کنند این است که نتیجه چاپ شده مستقیماً به استاندارد تصویر اصلی و همچنین وضوح انتخاب شده در دستگاه خروجی بستگی دارد. در زمان خرید اگر مدل های مختلف دستگاه های چاپ را با هم مقایسه کنید، ممکن است به مفهوم پیکولیتر به عنوان مقیاس اندازه جوهرهای چاپ برخورد کرده باشید.
هنگام ارزیابی کیفیت یک دستگاه چاپ دیجیتال، با پرسیدن این سوال از فروشنده شروع کنید: کوچکترین سایز پیکولیتر دستگاه چاپ چقدر است؟ این یک سوال ساده است که به شما کمک می کند کیفیتی را که دستگاه های چاپ دیجیتال مورد نظر می توانند به دست آورند (با نادیده گرفتن همه عوامل دیگر) درک کنید.
مفهوم پیکولیتر درمورد جوهر چاپ
در دستگاه های چاپ دارای کارتریج جوهر افشان، از یک فناوری نازل برای پخش قطرات کوچک جوهر چاپ روی مدیا استفاده می شود که برای ساختن تصاویر و متن ترکیب می شوند. به طور کلی، هرچه خروج قطرات جوهر چاپ کوچکتر باشد، چاپ نهایی دقیق تر خواهد بود، مانند پیکسل های یک دوربین دیجیتال، هرچه این عدد بیشتر باشد، کیفیت رنگ بهتری خواهد داشت. اندازه قطره های جوهر ارتباط نزدیکی با وضوح دستگاه چاپ دارد، برای چاپ با جوهر، وضوح چاپ با DPI یا نقطه در هر اینچ اندازه گیری می شود. اندازه قطرات نازل های دستگاه چاپ جوهر افشان با پیکولیتر اندازه گیری می شود، این مقیاس آنقدر کوچک که برای اکثر انسان ها با چشم غیرمسلح دیده نمی شود.
این نقطه میکروسکوپی جوهر دستگاه چاپ معمولاً با pL نشان داده می شود، پیکولیتر زیرمجموعه یک لیتر استاندارد است، اساساً یک تریلیونم لیتر یا یک میلیونم یک میلیونم لیتر می باشد که به صورت ارقامی با 00000000001 /0 برابری می کند.
مقیاس پیکولیتر
اندازه مقیاسی نانو لیتر و پیکو لیتر در میکروفلواودیک که شاخه ای از تکنولوژی نانو می باشد و تقریباً به مایعات با مقدار پایین مربوط می شود، مورد استفاده قرار می گیرد؛ وقتی بحث دقیق تر شامل مقیاس های پیکو لیترها، پیکو مترها و پیکو ثانیه می شود ، کلمه درست کلمه ای است که کمتر از کلمه تکنولوژی پیکو شناخته شده باشد .
کاربرد متداول تر حجم پیکولیتری در دستگاه های چاپ می باشد؛ به طور مثال پرینترهای اینک جت از روش پاشش جوهر استفاده می کنند که گاهی اوقات به اندازه بین 2 تا 80 پیکولیتر می رسد که با پاشش های ریزتر قادر به چاپ عکس ها با کیفیت بالاتر می باشند. این عدد هرچقدر کوچکتر باشد نشان از ریز پاشی بالاتر و کیفیت بالای چاپ هد دارد، برای مثال هد کونیکا 42 پیکولیتر هست ولی هد اپسون 4/5 پیکولیتر که نشان از کیفیت بالاتر هدهای اپسون به نصب کونیکا در دستگاه های چاپ بنر و فلکس دارد. به همان میزان کیفیت جوهر نیز باید پاسخگوی ریز بودن نازل های هد چاپگر باشد و برا هر هدی جوهر چاپی در رنج پیکولیتر ساپورت کننده آن باید استفاده گردد، در غیر این صورت نازلهای هد دچار گرفتگی و در نهایت منجر به از کار افتادن هد دستگاه چاپ می شود .
تاثیر پیکولیتر بر نتیجه چاپ
ایده کلی برای فناوری جوهر دستگاه های چاپ این است که هرچه تعداد پیکولیترهای جوهر کمتری در یک نقطه به صفحه منتقل شود، خروجی واضح تر و رنگ ها دقیق تر ظاهر می شوند. این به طور کلی درست است، اما تمام ماجرا نیست، عواملی مانند کیفیت تصویر اصلی، تنظیم DPI واقعی (نقطه در اینچ) و عوامل دیگر اغلب می توانند تأثیر بیشتری بر کیفیت داشته باشند. همچنین چند جنبه منفی بالقوه وجود دارد. نقاط کوچکتر برای پخش جوهر به این معنیست که اغلب نقاط بیشتری برای تولید یک تصویر نیاز است، که می تواند به معنای سرعت چاپ کندتر باشد. مشکل بالقوه دیگر پیکولیتر در جوهر چاپ این است که هدهای چاپ ممکن است با کوچکتر شدن بیشتر در معرض گرفتگی باشند.
کیفیت ویژگی قانع کننده ای است که به جای پرینترهای دیجیتالی سریع تر، با کیفیت پایین و بزرگتر، شما را وادار به خرید دستگاه های چاپ کوچک تر با کیفیت بسیار بالا می کند. همیشه فناوری هد دستگاه چاپ جدیدتر و نوآورانه، نرم افزار کنترل رنگ به روز شده و فرمول های جوهر بهبود یافته وجود خواهد داشت که کیفیت و سرعت دستگاه های چاپ دیجیتال را افزایش می دهد. در حالی که درک مفهوم پیکولیترها در مورد جوهر چاپ مفید است، به خصوص که آنها به فناوری هد دستگاه چاپ مربوط می شوند، حقیقت این است که اکثر خریداران نباید هنگام خرید چاپگر به این اندازه گیری توجه چندانی کنند. جنبه های دیگر دستگاه چاپ مانند سرعت، اندازه و قابلیت های وضوح برای کاربر عادی در زمان خرید بسیار مهم تر خواهد بود.